ICU (International Christian University, Tokyo) Társadalomtudományi kar
1970-72
Hitotsubashi Egyetem, Tokyo,
Mester fokozat továbbképző intézet, Elméleti közgadaságtan szak
1972-75
Ph.D. fokozat továbbképző intézet, Elméleti közgadaságtan szak
Munkahelyek
1975-91
Hosei University (Tokyo) Társadalomtudományi kar
1975-77 Egyetemi adjunktus
1977-85 Egyetemi docens
1985-91 Egyetemi tanár
A Hosei egyetemi állásom mellett különböző egyetemeken vállaltam előadásokat a jövedelemelméletről, gazdasági rendszerek összehasonlításáról.
1988-90
A Japán Külügyminisztérium megbízásából két évet dolgoztam Budapesten a Japán Nagykövetség gazdasági szaktanácsadójaként.
A Hosei egyetemre való visszatérésem után kutatási tanácsadói munkát szereztem a Japán Nomura Kutatóintézetben. A Nomura pénzügyi csoport leányvállalata 1991-ben megalapította az Investment bankot Budapesten. Ekkor elhagytam a Hosei egyetemet és újra Magyrországra jöttem.
1991-2001
tízévig végeztem a Nomurában tanácsadói munkát.
2001
áprilisától vállaltam és jelenleg is ügyvezetőigazgatóként vezetem a Tateyama
Magyarországi Laboratóriumot.
Könyvek
1.
1991-ben A Magyar gazdasági reform története, mely a Nihon Hyoron kiadóvállalatnál jelent meg japán nyelven.
2.
1994-ben A rendszerváltás közgazdaságtana, melynek kiadását a Shinseisha kiadó vállalta az egyetemi közgadaságtan új sorozatában.
3.
2009-ben Változtatás és örökség - Ferdeszemmel Magyarországról, Balassi kiadó.
Fordítások
1.
Csijkos-Nagy Béla, A Magyar árpolitika, Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó, 1980. Japán nyelven megjelent1981-ben az Otsuki Shoten Kiadónál.
2.
Matyas Anatal, History of Modern Non-Marxian Economics, Akadémiai Kiadó, 1980. Japánul 1984-ben jelent meg az Otsuki Shoten Kiadónál.
3.
Anti-Equilibirium és hiány közgazdaságtan címen szerkesztettem és fordítottam Kornai János cikkeit, melyek 1983-ban jelentek meg a Nihon Hyoron Kiadónál.
4.
A hiány politikai-közgazdaságtan címen szerkesztettem és fordítottam Kornai János cikkeit, melyek 1984-ben jelentek meg az Iwanami Shoten Kiadónál.
5.
A gazdasági reform lehetőségei címen szerkesztettem és fordítottam Kornai János cikkeit, melyek 1986-ban jelentek meg z Iwanami Shoten Kiadónál.
6.
Marx György, The Voice of Martians, Akadémiai Kiadó, 1998. Japán verzió 2001-ben jelent meg a Nihon Hyoron Kiadónál.
7.
Kornai János, A gondolat erejével, Osiris Kiadó, 2005, Japán verzió 2006-ben jelent meg a Nihon Hyoron Kiadónal.